понеделник, 12 декември 2011 г.

Маски с Бира

Бирата е кехлибарената течност, която прави косата да изглежда неустоимо. Да, най-много от всичко, съдържащите се в бирата протеини възстановяват увредената структура на косата и увеличават обема й.

В същото време, както и захарта, която и в бирата не е малко, прави косата блестяща, по-малко наелектрезираща се. И ако не ви дразни мириса на бира, а и ако държите една бутилка в хладилника за всеки случай, то сега е времето да пробвате и да се убедите в ефективността й.

Рецепта 1
Най-елементарната. Вземете бутилка бира и просто я излейте върху косата си. После изплакнете. Веднага ще забележите промяната. Появява се блясък и като цяло външния вид на косата се подобрява.

Рецепта 2
Овлажняващ балсам. 30 гр. бира, 30 гр. вода (подварена), 2 ч. л. Ябълков оцет, по желание – няколко капки етерично масло. Съставките се смесват, получената смес се нанася  на косата след измиване. И  после се изплаква добре.

Рецепта 3
Балсам. 1 бутилка топла бира, 1 чаена лъжичка зехтин. Смесете ги. След като измиете косата с шампоан, нанесете тази смес. Задръжте няколко минути и после отмийте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар