понеделник, 12 декември 2011 г.

Маска за коса с банан

За да подхраним косата са нужни следните съставки:  един банан, един жълтък и 5 лъжици зехтин.
Намачкваме банана, добавяме разбития жълтък и зехтина и с приготвената каша намазваме косата си.
Ако смятаме, че тази доза ще ни е малко, умножаваме съставките по две и добре намазваме корените
на косата, разстиламе по цялата коса, завързваме я с ластик и щипка за коса и накрая си слагаме шапка за баня.

Трябва да престоим така минимум 20 минути, най-добре 30-40 минути. След това изплакваме косата с топла вода, измиваме с шампоан.
Слагаме балсам и сме готови.
Източник: az-jenata.com

Къси прически за 2012 година

Предложения за къси прически





Източник : http://www.zajenata.bg

Модни тенденции за пролет 2011

Пролетта е сезона, през който всичко се събужда за нов живот. Така, че всичко свежо и ново се приема много въодушевено.
Какви нови тенденции ще са модерни при прическите и грима през пролетта? Нека разгледаме най-новите модни тенденции за красота.
Жълти сенки за очи
Жълтите сенки за очи не са само за моделите по подиумите. Можете да ги използвате в ежедневието си, ако намерите подходящия нюанс. Експериментирайте с различни оттенъци – някои от тях ще ви карат да изглеждате твърде отпаднали, затова потърсете нещо свежо и ярко, но не прекалявайте с нанасянето.
Недовършени прически
Дългите свободно спуснати вълнисти кичури, романтичните незавършени вдигнати прически и късите рошави подстрижки ще са модерни през пролетта. Независимо дълга или къса е косата ви, всяка прическа, която изглежда така, сякаш не сте вложили много усилия в постигането й, ще е подходяща. Баретите също се завръщат на модния подиум през пролетта – от огромните модерни форми до деликатните ретро модели.
Подчертани свежи устни
Подчертайте устните си с изпъкващи свежи нюанси като динено червено или мандаринено оранжево. Пролетните устни не трябва да са твърде блестящи, но определено им е нужен достатъчно цвят. Когато сложите изпъкващо червило обаче, се придържайте към естествения и натурален вид на остатъка от грима си.
Свободни дрехи
Свободните горнища, панталоните тип пижама и надиплените поли в монохроматични неутрални цветове са новият писък през пролетта. Комфортно-елегантното, но не и привидно немърливо облекло е подходящо за гардероба ви този сезон.
Бялото разделя
Белите костюми и белите копринени блузи и поли разделят работното облекло и това за свободното време. През Седмицата на модата видяхме много бяло по подиумите и ще видим още повече по улиците тази пролет.
Аромат на 70-те
Панталони с широки крачоли, карирани щампи и други вдъхновени от 70-те години модни тенденции доминираха по подиумите на много от пролетните шоу-представяния. Ако обичате да изглеждате ретро, новият сезон ще ви зарадва с много възможности.
Източник: actualno.com

Идеи за прически за празниците

За дами със средно дълги коси представяме няколко варианта за новогодишни прически.





























Маски с Бира

Бирата е кехлибарената течност, която прави косата да изглежда неустоимо. Да, най-много от всичко, съдържащите се в бирата протеини възстановяват увредената структура на косата и увеличават обема й.

В същото време, както и захарта, която и в бирата не е малко, прави косата блестяща, по-малко наелектрезираща се. И ако не ви дразни мириса на бира, а и ако държите една бутилка в хладилника за всеки случай, то сега е времето да пробвате и да се убедите в ефективността й.

Рецепта 1
Най-елементарната. Вземете бутилка бира и просто я излейте върху косата си. После изплакнете. Веднага ще забележите промяната. Появява се блясък и като цяло външния вид на косата се подобрява.

Рецепта 2
Овлажняващ балсам. 30 гр. бира, 30 гр. вода (подварена), 2 ч. л. Ябълков оцет, по желание – няколко капки етерично масло. Съставките се смесват, получената смес се нанася  на косата след измиване. И  после се изплаква добре.

Рецепта 3
Балсам. 1 бутилка топла бира, 1 чаена лъжичка зехтин. Смесете ги. След като измиете косата с шампоан, нанесете тази смес. Задръжте няколко минути и после отмийте.

Прически в EMO стил

Прически На Emo Маниаците :)




неделя, 11 декември 2011 г.

За сушенето със сешоар

 Сушенето със сешоар , когато се извършва качествено и не го правиш сам вкъщи или ако го правиш, да се използват предпазващи продукти. Има вече доста качествени козметични серии и напреднали в това отношение професионални марки. Добре е да се ползват професионални продукти, които могат да се закупят от салоните.
В противен случай използването на сешоар и преса за коса води до изсушаване на косата.
Когато се използват продукти, тя изкуствено се хидратира и възстановява. 
В този блог ще публикуваме статий на тема Hair Style и също готини идеи за прически :)
Ето някои избрани от нас